Πεντανόστιμο ρολό κιμά με πλούσια σάλτσα. Εύκολη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και για όλη την οικογένεια.
Εκτέλεση Συνταγής:
Τοποθετούμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το meat loaf και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις.
Πλάθουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ρολό κιμά και το τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψί βαθύ. Αν θέλουμε κόβουμε πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ή μπολ ανακατεύουμε το ζωμό, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το ρολό.
Ψήνουμε στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα και 30΄. Αν αρχίσει να αρπάζει γρήγορα το ρολό από πάνω, το καλύπτουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Αφού ψηθεί το ρολό στραγγίζουμε τα υγρά του ταψιού σε κανάτα.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αλεύρι για 3΄-4΄, να σκουρύνει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα από το ρολό και ανακατεύοντας αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.
Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλατοπίπερο.Κόβουμε το meat loaf σε χοντρές φέτες σε πιατέλα. Αραδιάζουμε δίπλα τις πατάτες και περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα.
Γεμιστό Ρολό Κιμά με μπέικον & μανιτάρια ή φέτα & λαχανικά του κήπου
Από 13.48 € / Kg Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντοςΜπαχαρικά ΒΓΑΛΜΑ
Από 2.30 € / ΣΥΣΚ. Επιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου :
Ιδανικό γεύμα για να μαζέψει όλη την οικογένεια. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρος και η δυσεύρετη Β12 στα πολύ θετικά διατροφικά σημεία της συνταγής. Βιταμίνες C, E, κι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες από τις ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και τα άλλα μπαχαρικά και βότανα της συνταγής. Συνδυάστε το με λίγες πατάτες φούρνου ή λίγο αναποφλοίωτο ρύζι κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.
ΠΗΓΗ: www.argiro.gr